Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Accomodatie Fotogalerij Prijzen Beschikbaarheid Omgeving Contact 

Omgeving

KOPRIA

KAMIROS SCALA

EMBONA

Het rustige dorp Kritinia,gelegen tegen een bergflank,is nog "autentiek Grieks"en heeft een prachtig dorpspleintje omringd door vier taverna/kafeetjes. Er is een grote supermarkt,een dorpsmuseum en nog enkele taverna's. Een idiale uitvalsbasis om per auto het eiland te verkennen en al wandelend de omliggende prachtige natuur. Het Kastro/Kastello van Kritinia is een van de best be-

waarde Johannieterburchten van Rhodos met een adembenemend zicht op de egeische zee. Elk jaar in de maand juni worden er de kasteelfeesten gevierd,een zeer uitzonderlijke ervaring! Vergeet ook niet ons kerkje "Agios Ioannis" een bezoekje te brengen.

Een typisch grieks vissershaventje bekend om zijn vistaverna's. Hier vertrekt dagelijks een boot naar het mooie Chalki(1 uur vaartijd) op 5 km van het huis.

Op 7 minuten van de woning bereik je "Kopria Beach". Een gezellig kiezelstrand met douche en kleedkabine. Voor een drankje en een hapje kan je terecht bij "Johny's taverna".

Bergdorp aan de voet van de Attavirosberg,bekend voor zijn wijn en souma(lokale sterke drank gestookt van druivensap)Aanrader om hier in de kleinere wijnkelders te gaan proeven en te genieten van de grillades van geit en schaap in de taverna's. Elk jaar einde augustus vinden hier de bekende wijnfeesten plaats.

KRITINIA

Klein bergdorpje met een prachtige dorpskerk met 18e eeuwse fresco's en bekend om de lokale honing die u kan proeven in de cafés langs de weg.

Bergdorp bekend om zijn Middeleeuwse kasteelruine bovenop een 240 meter hoge rots. Van daaruit heeft men een prachtig vergezicht op de zee en de omringende onaangetaste natuur.

SIANA

MONOLITHOS